Anticonceptie

Anticonceptie

Femme verloskundigen is eveneens gespecialiseerd in anticonceptie. Wij adviseren je welke vorm van anticonceptie het beste bij jouw lijf en jouw situatie past. Omdat wij alle vormen van anticonceptie voorschrijven, hoef je zelf niet meer naar de huisarts. 

Spiraal
Wil je een spiraaltje? Zowel het koperspiraaltje (zonder hormonen) als de Mirena of Kyleena (met hormonen) plaatsen wij. Na de plaatsing controleren we met een echo of het spiraaltje op de juiste plek in je baarmoeder zit. Zo weet ook jij dat de plaatsing succesvol is. Na een paar weken vragen we of je tevreden bent en bieden we je een controle echo aan (€ 30,- per pin te betalen). Als dit niet zo is dan gaan we samen op zoek naar een middel dat beter bij je past. Wij plaatsen spiraaltjes vanaf 10 weken na de bevalling.

Betaling

Afhankelijk van je verzekering, wordt de Mirena en Kyleena vergoed. De kosten liggen zo rond de € 160,-. Voor vrouwen vanaf 21 jaar wordt anticonceptie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Soms vindt er wel een vergoeding plaats als je aanvullend verzekerd bent. Heb je een basisverzekering? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar over het bedrag dat jezelf moet betalen.

Plaatsing

Het plaatsen van de spiraal wordt niet altijd door je verzekering vergoed. Als de zorgverzekeraar wel vergoed dan is dit hetzelfde tarief als bij de huisarts. We dienen rechtstreeks bij je zorgverzekeraar een declaratie in.

Ben je niet verzekerd, dan kost plaatsen van een spiraal € 77,85. 

Voor meer informatie zie:

www.anticonceptie.nl
www.deverloskundige.nl/net-bevallen 
www.anticonceptievoorjou.nl 
www.thuisarts.nl/anticonceptie