Kraamzorg

Uniek in de wereld van verloskundige praktijken. Met LAVIDA Kraamzorg heeft Femme verloskundigen een eigen kraambureau en daar zijn we trots op!

Kraamzorg

Onze kraamverzorgenden en verloskundigen kennen elkaar al jaren. Ze zijn volledig op elkaar ingespeeld, werken nauw samen en vertrouwen elkaar blind. Omdat het team zo hecht is, kunnen wij de beste ZORG leveren aan jou, je baby en je gezin.

Zo rond de 32 weken van je zwangerschap komt er een verloskundige bij je thuis om alle zaken m.b.t. de kraamzorg en jullie wensen door te spreken. Samen loop je na of alles in huis is voor de komst van jullie kindje.

Liever thuis bevallen?

Gaat je voorkeur uit om thuis te bevallen? Dan assisteert LAVIDA de verloskundige van Femme, tijdens de bevalling. Wanneer je bevallen bent komt één van onze ervaren kraamverzorgende de zorg bij je thuis doen en ziet erop toe dat jij goed herstelt van je bevalling.

De kraamverzorgende voert op afgesproken/gewenste uren dagelijks de medische controles uit en begeleidt je intensief met het voeden van je kindje (zowel borst- als flesvoeding).

Zij leert je (en je partner) de verzorgingstechnieken die nodig zijn bij een pasgeborene en draagt zorg voor een goede hygiëne. Waar nodig – en waar de tijd het toelaat – voert ze verder licht huishoudelijke taken uit en helpt ze bij vragen zodat je na de kraamtijd vol vertrouwen verder kunt.

De eerste kraamweek

In de eerste week na de bevalling komt de kraamzorg bij je thuis voor het bieden van hulp en ondersteuning. De kraamverzorgster heeft verschillende taken. Zij voert medische controles uit bij moeder én kind, ondersteunt bij borstvoeding, legt praktische zaken uit zoals het correct opmaken van de wieg of ledikant en helpt bij het huishouden.

De verloskundige kom je ook nog een paar keer tegen in de kraamweek. Zij komt thuis of in het kraamhotel langs om te bespreken hoe het gaat en ondersteunt waar nodig. Daarnaast voert ze de hielprik uit en informeert zij je over de mogelijkheden van anticonceptie.

Het zorgaanbod van Femme

Femme beantwoordt volledig aan de wens op complete vrouwenzorg. Van kinderwens tot moederschap kun je terecht bij ons team. Op professioneel, deskundige en intensieve wijze begeleiden wij aankomende moeders (en partners) tijdens zwangerschap, bevalling en de eerste weken die hier op volgen.