Samenwerkingsverband diëtiste en fysiotherapeut

Vanaf het allereerste moment van je zwangerschap tot en met zes weken na de bevalling is het het team van Femme er voor jou en je partner. Dat is bekend. In 2023 voeren we onze zorg zelfs nóg verder door nu we een samenwerking zijn aangegaan met een diëtiste en (bekken)fysiotherapeut. Hieronder stellen we Wayda en Sofia aan jullie voor.

Diëtiste Wayda

Diëtiste Wayda werkt samen met Femme Verloskundige praktijk en begeleidt jullie op het gebied van gezondheid en vitaliteit tijdens de zwangerschap. Je ontvangt voedings- en leefstijladviezen dat aan jouw persoonlijke situatie voldoet. NutriWay is een professionele evidence-based voedingskundige praktijk. Wayda is dé specialist op het gebied van natuurvoeding. Naast (natuur)diëtist is ze ook gespecialiseerd als orthomoleculair therapeut, Sportvasten coach en PS food and lifestyle coach. Dat betekent dat je ook na je zwangerschap bij haar terecht kan om je gezondheid te verbeteren. 

Een zwangerschap eist veel van je lichaam, het is daarom belangrijk om zo goed mogelijk voor jezelf en je kleintje te zorgen. Hiervoor is een uitgebalanceerde voeding nodig wat past bij jouw leefstijl. Een volwaardig voedingspatroon zorgt ervoor dat de groei en ontwikkeling van je baby zo optimaal mogelijk verloopt. Ook na de bevalling begeleiden we je bij een gezonde levensstijl. 

Indicaties en zwangerschapsklachten:

  • Misselijkheid en overgeven
  • Weinig eetlust of juist eetbuien 
  • Vermoeidheid – Brandend maagzuur 
  • Aanvullen vitamines/mineralen
  • Verstopping 
  • Slaapproblemen 
  • Oedeem of hoge bloeddruk 
  • Zwangerschapsdiabetes 
  • Orthomoleculair voeding


Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking met onze diëtiste via email: info@nutriway.nl of via Whatsapp 06-303 80 503. 

Bekkenfysiotherapeut Sofia

Ik ben Sofia Quintana, geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ik kom oorspronkelijk uit Spanje, maar woon sinds 13 jaar in NL, waar ik mijn specialisatie bekkenfysiotherapie heb afgerond. Na 2 moeilijke zwangerschappen waarin ik worstelde met bekkenpijn, heb ik het mijn doel gemaakt om andere vrouwen met hetzelfde probleem te helpen. Ik ben gespecialiseerd in Rost Therapy en andere methoden om zwangerschap gerelateerde bekkenpijn te behandelen, maar als bekkenfysio kun je bij mij terecht voor veel verschillende klachten. Urine- of fecale incontinentie, lage rug- of beenpijn, pijn tijdens seks of obstipatie zijn enkele van de gebruikelijke problemen die we behandelen, zowel tijdens de zwangerschap als in de postpartum. Maar bekkenfysiotherapie is ook een goed idee als je net bent bevallen (na 6 weken) en niet zeker weet hoe het met je bekkenbodemspieren gaat. Een goede controle na de bevalling is belangrijk om toekomstige bekkenproblemen te voorkomen, zeker als je weer wilt gaan sporten.

Sofía Quintana
MSc Bekkenfysiotherapeut – MSc Pelvic Physiotherapist
Tel: +31683070901
www.perinatalphysio.com