Echoscopie

Echopraktijk Preview is opgericht door Femme verloskundigen. Onze echoscopisten zijn bevoegd tot het uitvoeren van alle bestaande echo’s. De vaste locatie van Echopraktijk Preview is op de Boekhorststraat 107G in Den Haag (vaak wordt de afspraak voor een echo gecombineerd met een controle bij de verloskundige).

Medische echo’s

Goed om te weten: alle medische echo’s worden vergoed door de zorgverzekering.

Vitaliteitsecho: rond de 7 weken zwangerschap kan de eerste echo worden uitgevoerd. Bij een vitaliteitsecho kijken we of de baby zich op de juiste plek in de baarmoeder heeft genesteld, hoeveel baby’s er zijn en of het hartje klopt (vanaf 5 ½ week zwangerschap start het hart met kloppen). Omdat de baby nog zo klein is, kan het zijn dat het maken van de echo niet vanaf de buik lukt, maar vaginaal moet worden uitgevoerd.  Meestal voeren we de vitaliteitsecho uit bij klachten als vaginaal bloedverlies of buikpijn.

Termijnecho: Tussen de 9 en 11 weken zwangerschap voeren we de termijnecho uit. De echoscopiste meet je kindje op vanaf het hoofdje tot aan de billen. Deze waarde komt overeen met een zwangerschapsduur. Zo weten we exact hoe ver je zwanger bent en wat de uitgerekende datum is.

20-weken echo: De 20-weken echo is een speciale, medische echo, ook wel ‘Structurele Echo’ genoemd. Hier kijken we of je kindje geen aangeboren, lichamelijke afwijkingen aan bijvoorbeeld het hart, de hersenen of de nieren. Daarnaast wordt ook ook de groei opgemeten. In het geval er een afwijking wordt gevonden, is dit geen vaststaand gegeven omdat de echo geen 100% zekerheid geeft. Je krijgt dan met spoed een herhalingsecho in het ziekenhuis waarbij de gynaecoloog verder gaat kijken. De 20-weken echo is niet verplicht. Omdat deze echo goede concentratie van de echoscopiste vraagt, zijn kinderen onder de 5 jaar niet welkom bij dit onderzoek.

Meer info: https://www.pns.nl/20-wekenecho

Pretecho’s

Naast ‘medisch noodzakelijke echo’s’ maakt Preview ook een aantal speciale echo’s.

Geslachtsbepalingsecho: Vanaf 14 weken zwangerschap kunnen we zien of je een jongentje of een meisje krijgt. Deze echo kost 45 euro en alle foto’s krijg je op usb-stick mee.

Pretecho 2D: Zo nieuwsgierig dat je nog eens even in je buik wilt kijken? Geen probleem. Dat kan met een pretecho. De 2D variant geeft het normale zwartwit beeld zoals een medische echo. Je ziet de baby bewegen en de foto’s krijg je mee naar huis. Deze echo kost 60 euro, inclusief usb-stick met daarop de foto’s.

Pretecho 3D: Met een 3D pretecho zie je het gezicht en lijfje van je kindje in diepte en in kleur. Als je kindje er goed voorligt, kun je zien hoe de neus, lippen, voorhoofd en kin gevormd zijn. Zo krijg je al tijdens de zwangerschap een goed beeld van hoe je kindje eruit ziet. Ook nu krijg je uiteraard de foto’s mee op een usb-stick. Deze echo kost 100 euro.

Het zorgaanbod van Femme

Femme beantwoordt volledig aan de wens op complete vrouwenzorg. Van kinderwens tot moederschap kun je terecht bij ons team. Op professioneel, deskundige en intensieve wijze begeleiden wij aankomende moeders (en partners) tijdens zwangerschap, bevalling en de eerste weken die hier op volgen.